fredag 7 september 2012

SKUR SÖKER UNGDOMSLEDARE!!!

Hej alla medlemmar och de som läser detta här, så söker vi SKUR ungdomsledare. Ni kan läsa mer på annonsen här nedan:


SKUR (Skånes Dövas Ungdomsråd) är en ideell förening för barn och ungdomar mellan 6-30 år runt om i Skåne. Våra medlemmar är teckenspråkiga döva, hörselskadade och hörande. Vi ordnar aktiviteter, utflykter och kurser på teckenspråk för våra medlemmar. Vi ordnar dessutom läger och följer olika intressepolitiska frågor som rör döva och hörselskadade ungdomar.

Skånes Dövas Ungdomsråd söker två ungdomsledare till vårt projekt "Ung ledarskola- En mötesplats för teckenspråkiga barn och unga"! Namnet på mötesplatsen ska sen bestämmas av ungdomarna så fort lokalen har öppnats. Det blir den 1 oktober, eller under oktobermånaden.

Vi behöver även vikarierande ledare! Vi ska ha 2 fasta ungdomsledare, men vi behöver även vikarier som kan ställa upp vid behov när en ledare är sjuk eller har förhinder.

Om jobbet som ungdomsledare:
- Du blir timanställd och betald per timme
- Det rör sig om ungefär 9-12 timmars jobb per vecka inkl. förberedelsetid
- Mötesplatsen ska vara öppet mellan kl. 15-18, ibland kl. 15-20 eller vid lite varierande tider och är öppen ca 2-3 gånger i veckan att börja med.

Vad vi söker efter:
  • Du ska behärska teckenspråk fullt ut
  • Du ska gärna ha tidigare erfarenhet av att jobba med barn och ungdomar
  • Du ska vara en positiv och engagerad person som blir en bra förebild till barnen och ungdomarna
  • Du har en massa idéer och kommer med olika förslag till verksamheten
  • Du är villig att arbeta under varierande tider och är flexibel

Dina arbetsuppgifter:
  • Planera aktiviteter
  • Göra ett schema tillsammans med projektledare
  • Handla mat till fika och vid behov göra inköp av material och dylikt
  • Fixa lättare förtäring i caféverksamheten på mötesplatsen till ungdomar

Du ska gärna ha haft erfarenhet av ideellt arbete, föreningsliv och dylikt men det är inget krav. Vi söker främst efter ledare som tycker det är roligt att jobba med barn och ungdomar och som är flexibla.

Som ungdomsledare jobbar du tillsammans med projektledaren och ni planerar kommande aktiviteter och mötesplatsens utformning.

Välkommen med ditt CV och personligt brev till petra.orlegard@gmail.com. Vi vill också gärna att du skickar med ett par referenser. Ditt CV och personligt brev kommer läses av både SKUR:s styrelse och projektledaren till detta projekt. Om du låter intressant för oss, kallas du till intervju där projektledaren och några representanter från styrelsen medverkar i.

Din timlön kommer hamna på samma nivå som andra fritidsledare och vi har haft diskussioner med facket om arbetsvillkor och lön. Du får också semesterersättning och OB-tillägg vid jobb på kvällstid efter kl. 19 till kl. 22.00 och vid helger.

Beräknad start på anställning:
Från och med 1 oktober eller under oktober-månaden.
Lokalen kommer finnas i Malmö. Vissa dagar blir det aktivitet i en hyrd lokal i Lund eller i idrottshallar i Malmö.

//SKUR styrelsen